Merhaba bu rehberde oyuniçi bağlantınızı nasıl iyileştireceğinizi, odadan düşme ve lag sorunlarını büyük oranda çözmenizi ve stabil bir oyun deneyimi sağlamak hakkında bilgi vereceğim.
1. Temel bağlantı ayarları:
a.) WolfTeam Başlatıcısına Yönetici izni vermeliyiz.Masaüstünde WolfTeam Turkiye simgesine sağ tıklayıp "Dosya konumunu aç" deyin.
- Açılan klasörde NyxLauncher.exe dosyasını bulun ve üzerine sağ tıklayıp "Özellikler" deyin.
- Açılan pencerede yukarı kısımda bulunan "Uyumluluk" sekmesine gelin ve "Bu programı yönetici olarak çalıştır" kutucuğunu işaretleyip, aşağıda bulunan uygula seçeneğine tıklayın ve tamam'a basıp pancereyi kapatın.
b.) WolfTeam'in Windows Defender güvenlik duvarına takılmadan internete bağlanması için uygulamaya izin vermemiz lazım.
- Denetim masasına giriş yapın ve yukarıdaki adres çubuğuna tıklayıp size vermiş olduğum bu yolu yapıştırıp enter a basın. "Denetim Masası\Sistem ve Güvenlik\Windows Defender Güvenlik Duvarı"
- Karşınıza çıkan ekranda sol üst köşede bulunan "Bir Uygulamanın veya Özelliğin Windows Defender Güvenlik Duvarını Geçmesine İzin Ver" yazısına tıklayın.
- "Ayarları Değiştir" yazan kutcuğa tıklayın ve listeden WolfTeam'i bulun.
- WolfTeam'e tıklayın ve Kaldır yazan kutucuğa tıklayın, daha sonra aşağıda bulunan "Başka bir uygulamaya izin ver" yazan kutucuğa tıklayın ve WolfTeam'in kurulu olduğu klasöre girip wolfteam.exe'yi seçin Ağ türlerini Özel ve Ortak ağ yazan iki kutucuğu işaretleyin ve denetim masasından çıkmadan önce tamam deyip yaptığınız değişiklikleri kaydedip çıkın. Artık WolfTeam Güvenlik duvarına takılmadan rahatça çalışıyor.
2. Oyuniçi bağlantı seçenekleri:
WolfTeam sunucu seçimi yaparken ayarlar menüsünde Ağ sekmesine tıklayınca karşımıza iki adet seçenek çıkıyor, Otomatik ve Aktarıcı sunucu peki bu seçenekler ne işe yarıyor?
a.) Otomatik bağlantı (p2p veya relay):
- Bu seçenekte oyun ilk önce p2p Bağlantısı kurmaya çalışıyor eğer başarısız olursa aktarıcı sunucuya(relay) bağlanıyor.p2p(peer to peer) bağlantı modunda oyuncular merkezi sunucu üzerinden veri göndermek yerine doğrudan kendi aralarında bağlantı paylaşımı yaparlar.
- bu modun en büyük avantajı düşük gecikme(ms) ile oynamayı sağlar ve bu sayede oyun çok tepkisel yani hızlı hissettirir.
- p2p modu ile bağlanan oyuncunun kurduğu oda yani maçlar doğduran oyuncunun internet bağlantısından etkilenir çünkü p2p modunda çoğu zaman diğer oyuncular size bağlanır ve sizden veriyi alır(geçici olarak bir sunucu gibi davranırsınız), eğer odayı kuran kişinin bağlantısı stabil değilse çoğu zaman oda lag yaratır ve bazı oyuncular odadan düşer.
- kısaca eğer stabil bir internet bağlantınız varsa ve oyun içinde bağlantı sorunları yaşamıyorsanız düşük gecikme için "Otomatik bağlantı" seçeneğini deneyebilirsiniz.
b.) Aktarıcı sunucu (relay):
- Oyun direkt olarak aktarıcı sunucuya(relay) bağlanmaya çalışıyor ve p2p modunu kullanmıyor.Bu modu seçerseniz bağlantınız büyük oranda Aktarıcı sunucu ile gerçekleşecektir ve başka bir oyuncu p2p kullansa bile siz karşıdan gelen veriyi büyük oranda Aktarıcı sunucu ile alacaksınız.
- Aktarıc sunucunun bağlantı avantajı sayesinde kurduğunuz odalar internet bağlantınız stabil olmasa bile tamponlama yaparak oyunun büyük oranda lag yaratmadan hala tepkisel hissettirmesini sağlar ve odadan düşmeyi daha nadir hale getirir.
- Dezavantajı ise p2p modunun aksine bağlantı büyük oranda oyunun resmi sunucuları ile iletilir yani gönderdiğiniz veriler diğer oyunculara Aktarıcı sunucudan geçtikten sonra gider ve duruma göre(internet hızınız, oyun sunucusuna olan uzaklığınız ve kullandığınız DNS adresi) daha yüksek gecikme(ms) değerleri almanıza sebep olur.
- Özetle eğer daha yüksek gecikme değerleri pahasına daha stabil bir oyun deneyimi istiyorsanız oyunun resmi sunucusuna bağlanın, yani "Aktarıcı sunucu" seçeneğini kullanmanızı öneriyorum.
Not: Oyunun dosya konumunda bulunan Profiles klasörü içindeki Player.txt metin belgesini açın ve "NetWorkStats" ayarını bulun. Bu ayar 0 ve 1 olarak iki farklı değer girilebilir, 0 değeri oyun içinde ayarlar menüsünde Otomatik seçeneğine eşittir, 1 değeri ise Aktarıcı sunucu seçeneğine eşittir.
Oyunun ayarlar menüsünde bir hata fark ettim eğer ağ seçeneğini Otomatik yaparsanız daha sonra Aktarıcı sunucu seçimini oyun kaydetmiyor ve tekrar Otomatik yani p2p moduna geçiyor, bunu çözmek için player dosyasında manuel değer girmemiz gerekli.
Ek Not: Bu rehber WolfTeam bağlantısını optimize etmek ve oyunculara bilgi vermek amacıyla hazırlanmıştır ve araştırma sürecinde yapay zekadan yardım alınmıştır.
İstemeden bir hata yaptıysam özür dilerim, düzeltin lüfen.