Magic: ManaStrike Oyun Rehberi Bölüm 2

21.2.2020
magic manastrike turkce

Bölüm 2

Guardian

Oyunun kazananı ve kaybedenini belirleyen odak noktasıdır. Yardımcı ve Ana Guardian olmak üzere ikiye ayrılırlar.

Yardımcı Guardian; savaş ekranında Ana Guardian’ı korurlar.

Ana Guardian; Yok edildiğinde, oyun sona erer ve kazanan ve kaybeden belirler. Oyunun merkezi ve koruyucusudur.

Rakibin yardımcı Guardian'ını yok ederek 1 Zafer Puanı kazanırız. Düşmanın Ana Guardian’ını yok ettiğimizde oyun biter ve kazanırız. Alternatif olarak, oyunun sonunda en çok Zafer Puanı olan oyuncu kazanır ve beraberlik durumunda 1 dakika uzatma olarak eklenir.

 

 

Renkler

ManaStrike’da 5 renk vardır. Bu renklerin her birinin kendine özgü uzmanlıkları ve stratejileri vardır.

Beyaz; İnsanları dayanışma yolu ile bir araya getiren ekip çalışması sağlar. Müttefiklerin korunması veya iyileştirilmesi konusunda uzmanlaştırılmıştır. İyi organize edilmiş beyaz mana ordusuna karşı kazanmak pek mümkün olmaz. - Verimliliği en üst düzeye çıkarmak için birimlerin yeteneklerini birleştirin!

Mavi; savaşı çatışmayı aldatma ve hile yoluyla kontrol eder. Düşmanların birbirleriyle savaşmasını sağlayabilir veya kör ederek onları etkisiz hale getirebiliriz. Ne olursa olsun dikkatli planlama ile savaşın gelgitlerini lehinize çevirebiliriz!

Siyah; minyonlarını feda ederek büyük bir güç kullanır. Ölü müttefikleri canlandırabilir ya da zombilere dönüştürebilir ve düşmanlarınızı inatçı bir saldırıya maruz bırakmak için güçlü şeytanları çağırmak için fedakarlıklar kullanabiliriz.

Kırmızı; düşmanı sahadan silmek için sert ve hızlı saldırır. - AoE Büyüleri'ne ve yüksek ateş gücüne kolay erişim sağlayarak düşmanınızın savunmasını ortadan kaldırarak Guardian'ını saldırılara karşı savunmasız bırakır. Düşmanlarınızı güçlü büyüler ve korkunç yaratıklar ile yok edebiliriz.

Yeşil; doğanın azmi ve taşan Mana ile kutsanmıştır. Dev bir canavar düşmanın saldırılarına direnirken, daha fazla Mana toplayarak rakibini bozguna uğratabiliriz. Mana'yı çabucak toplayıp güçlü yaratıklar kullanarak rakibin savunmasını kırabilriz.

 

 

Rank

Ekranın hemen sol üst köşesinde Rank bulunur. Savaşlarda kazandığımız puanlar biriktiğinde Rank atlarız ve Rank atladıkça oyun içinde bazı içerikler aktifleşir. Kazandığımız rank puanları ile de ödüller kazanırız. Rank’ı gösteren bölümün hemen altında bulunan sayı sahip olduğumuz rank puanlarıdır. Bu puanın olduğu menüye giderek ulaştığımız puanlara göre alacağımız ödülleri kontrol edebiliriz.

 

 

Event

Oyun deneyimini en yükseğe çıkarmak için ManaStrike’da 3 etkinlik bulunur. Ana ekranda görebileceğimiz bu menünün kilidi rank 3 olduğumuz zaman açılır.

Etkinlik Türleri ve İlerleme

Sealed Deck (AI Battle); rastgele 5 Planeswalker ve kartlar karşımıza çıkar burada bir deck oluşturarak savaşa katılırız. Bu Planeswarker ve kartların seviyesi 1’e ayarlanmıştır. Maksimum kazanç miktarına veya belirlenen sayıda zarara ulaştığımızda zorluk sona erer. Ne kadar çok kazanırsan daha iyi sandıklar alabilirsin ve zafer durumuna ulaştığında sadece bir kez Bonus Ödülü kazanabilirz.

Sealed Deck; rastgele 5 Planeswalker ve kartlar karşımıza çıkar burada bir deck oluşturarak savaşa katılırız. Bu Planeswarker ve kartların seviyesi 1’e ayarlanmıştır. 3 galibiyet olduğunda savaş sona erer. Ne kadar çok kazanırsan daha iyi sandıklar alabiliriz ve zafer durumuna ulaştığımızda sadece bir kez Bonus Ödülü kazanabiliriz.

Draft; hem kendimiz için kartları seçer hem de başkalarını rakibimize geçiririz. Draft’ta toplam 9 kart kullanabiliriz. Planeswalker ve kartların seviyesi 1’e ayarlanmıştır. Maksimum kazanç miktarına veya belirlenen sayıda zarara ulaştığımızda savaş sona erer. Ne kadar çok kazanırsak daha iyi sandıklar alabiliriz ve zafer durumuna ulaştığımızda sadece bir kez Bonus Ödülü kazanbiliriz.

Standard; kendi destemizi kullanırız. Planeswalkerlar, kartlar ve Koruyucular seviye 5'ten yukarıdaysalar yeniden ayarlanırlar. Maksimum kazanç miktarına veya belirlenen sayıda zarara ulaştığınızda savaş sona erer. Ne kadar çok kazanırsak daha iyi sandıklar alabiliriz ve zafer durumuna ulaştığımızda sadece bir kez Bonus Ödülü kazanabiliriz.

 

Magic Pass

Magic Pass sistemi ile sezon savaş aktiviteleri ile ek ödüller kazanabiliriz. Magic Pass'imizle Lobinin sol tarafındaki 'Magic Pass' menüsünden erişebiliriz. Savaş’ta kazandığımız Zafer Puanları ile Magic Pass’ten ödül alabiliriz ama bunun günlük bir sınırı olduğunu unutmamamız gerekir. Ayrıca ekranın sağ üst kısmındaki görevleri tamamlayarak ek Pass Puanları kazanabiliriz.

Magic Pass Ödülü

Magic Pass Puanları biriktirerek Magic Pass'iniz aracılığıyla çeşitli ödüller kazanabiliriz.

Ortak Ödüller: Bu sezon Geçiş Puanı kazanarak elde edebileceğimiz ödüller.

Sihirli Ödüller: Magic Pass'imizi yükselterek alabileceğimiz ek ödüller.

* Sezon boyunca sadece Düzenli Ödüller almış olsak bile, Magic Pass'imizi yükseltirsek, Düzenli Ödül ilerlememize ek olarak anında Sihirli Ödüller de elde edebiliriz.

Magic Pass ekranının sol tarafındaki 'Upgrade' düğmesine dokunarak Magic Rewards kazanmak için yükseltme yapabiliriz. Magic Pass'imizi yükseltirsek emoji gibi özel ödüller kazanabiliriz. Bir Magic Pass'i yükseltirken belirli miktarda Mücevher tüketmemiz gerekir.

Magic: ManaStrike rehberleri Bölüm 3 ile devam edecek. Cevabını merak ettiğiniz konuları yorumlarda paylaşabilir ya da bize Twitter(link) üzerinden ulaştırabilirsiniz.


Yorumlar