Kishimoto, manga çizmeye devam etmeyi planlıyor.
Japon Gazetesi The Asahi Shimbun, Pazartesi günü Naruto'nun yaratıcısı Masashi Kishimoto ile yaptığı röportajı yayınladı.
Not: Aşağıdaki röportaj bir takım spoilerlar içerebilir.
Röportajda, Kishimoto, genellikle çalışma odasında çalıştığını söyledi. Pek çok farklı dilden Naruto hakkında fan mektupları almaya başlamadan önce, Naruto'nun Japonya dışında bu kadar popüler olduğunu bilmediğini belirtti. Özellikle Kishimoto, fanlarından gelen mailleri okuduğunda onu mutlu ettiğini, hatta gelen bir mailde naruto gibi giyinmiş bir çocuğun fotoğrafı olduğunu söyledi.
Kishimoto, en baştan beri Naruto ve Sasuke arasındaki son savaşı plandığını söyledi. Ama o "Yavaş yavaş ayrıntılar üzerinde karar verirken, birbirleriyle kavga etmelerini sağlayarak, dost ya da düşman olarak hem duygularını hemde diyaloglarını belirledim." dedi.
Kishimoto serisinin 15 yıl boyunca yayınlanmaya devam edeceğini beklemiyordu. Kishimoto, editörüyle en az beş yıl bu mangayı serileştirmek için anlaştığını belirtti. Editörü seriyi erken bitirmek istemediğini söylediğinde, Kishimoto çizdiği bu karakterlerinde bu seriyi tamamlamadan onu bırakmayacağını fark etti. Röportajın devamında şöyle bir cümle ile devam etmekte. "Eğer ki seriyi erken bitirmiş olsaydım, gerçeklik benim için kaybolurdu."
Röportajdan 12 saat önce manga serisini bitiren Kishimoto, manga serisinin sona ermesine rağmen, ona sona ermiş gibi gelmediğini söyledi. "15 yıldır neredeyse her hafta seri ile birlikteydim." Ve şunu da ekledi. "Önümüzdeki haftada tekrar seriyi çizecekmişim gibi hissediyorum."
One Piece mangakası Eiichiro Oda hakkında soru sorulduğunda Kishimoto şöyle cevap verdi. "One Piece her zaman önde götürüyordu.(Yayınlanması bakımından önde olduğunu ifade ediyor bu cümlede.) One Piece sayesinde her zaman sıkı çalıştım."
40 yaşına basan Kishimoto, Naruto'ya başladığında 25 yaşında olduğunu ama seri bitene kadar değişmediğini söyledi. Henüz gelecekte ne yapacağını bilmemesine rağmen, manga çizmeye devam edeceğinin sözünü verdi.
1999 yılında Weekly Shonen Jump Dergisinde mangasını serileştirmeye başladı.Geçtiğimiz haftalarda seri sona ermişti. Shueisha 4 Kasımda derlenmiş 71.kitabını yayınlarken, Viz Media'da 7 Ekimde Kuzey Amerika'da 67.cildini yayınladı.Manga yayınlandığından bu yana 200 Milyondan fazla kopya satmayı başarmıştır.
Naruto'nun aynı zamanda anime serisi, anime filmleri ve oyunları da çıkmıştır. The Naruto Shippūden serisi hale devam etmekte ve The Last -Naruto the Movie- adlı filmi 6 Aralıkta izleyicilerle buluşacaktır.
Pandapple