Kapat
ÜYELİK PANELİ


Kullanıcı adınız 6-16 karakter uzunlukta olabilir, Türkçe ve özel karakterler içeremez
Şifreniz güvenliğiniz için 6-16 karakter arası uzunlukta olmalıdır
Aktivasyon kodu için lütfen kullandığınız geçerli bir e-posta adresi yazınız
Sağ resimde gördüğünüz karakterleri doğru bir şekilde yazınız
Üyelik işlemi için site kurallarını kabul etmelisiniz
Kayıt ve Site Kullanım Şartları
Ücretsiz Üye Olun

Zaten Üyeyim

Şifremi Unuttum
Kapat

İNDİRME SEÇENEKLERİ

Dosyayı indir ve çift tıklayarak oyunu bilgisayarına kurmaya başla.

Oyunu indir

Oyun Bilgisi

Rakion'daki oyun kuralları ve modları hakkında bilgiler

rakion-oyun-bilgisi Rakion yalnızca bir değil birkaç oyun modu kullanımını destekler. Seçilen moda göre normal Kurallar haricinde ilave kurallar da oyun içinde vardır.

Genel Kural:
Tüm oyunlarda kullanılan genel kurallar
Mod Kuralı:
Oyun modlarının özelliklerine göre ilave kurallar

Rakion gerçek zamanlı bir savaş macera oyunu olarak tasarlandı
ve bir Round'u kazanmak için bir veya birkaç oyun adımlarını geçmek durumundasınız. Bir savaşı tek başınıza kazanmak iyidir ama bir takım olarak savaş stratejileri belirleyerek ve Takım olarak zafer kazanmanız Rakion'un asıl yapılış amacıdır.

Oyun Kuralları / Genel Kurallar

  • Oyuncular kırmızı takım ya da mavi takımlardan birine girerek birbirleriyle rekabet ederler. Her takımın maksimum ulaşacağı oyuncu sayısı ise 10'dur.
  • Verilen görevleri yerine getiren takım bir Raunt'u kazanmış sayılır.
  • Belirlenmiş süre geçtikten sonra ölen karakter oyuna yeniden katılabilir.
  • Bir oyun 4~6 Raunt'tan oluşur ve oyunda kazanılan puanlar ile takımlara hediyeler verilir.
  • Rakion'un yaratıcıları oyunu oynayan kullanıcıya, oynadıkları oyunlardaki tüm güzel tecrübeleri tattırmak istedi. Saatlerinizi harcadığınız ama oynayıp da zevk almadığınız diğer oyunlar gibi değil.
  • Bu Genel Kurallar oyunu gerçek ve eğlenceli kılan unsurlardır.

Oyun Kuralları / modlara göre

Mod1: Golem Savaşı Mod2: Ölüm Oyunu (Takım) Mod3: Ölüm Oyunu (Tek) Mod4: Başkan Modu
Kazanma Koşulları "Kendi Yönetici Golemimizi koruyalım ve düşman Golem'i öldürelim" "Eğer iki Golem de oyunu terk ederse, daha fazla canı olan Golem Takımı oyunu kazanır" "Karşı takımdan daha fazla sayıda öldürme puanı kazanalım" "Herkese Serbest" "Diğer tüm karakterleri öldür ve tek başında oyunda hayatta kal" "Başkanımızı koruyalım ve diğer takımın Başkanını öldürelim" "Eğer iki Başkanda hayattaysa en fazla enerjisi olan kazanır"
Mod Ayarları *Her takımın bir adet Yönetici Golem'i bulunur *Haritanın ortasında nötr bir Golem vardır (veya yoktur) *Altın Golem'in iki enerji barı vardır, (kırmızı-mavi) ve diğer takımın saldırısında Golem'in enerji barları düşer. *Golem'e en son vuran oyuncu Altın Kılıç'a sahip olur * Altın Kılıç 1 dakika 30 saniye kullanılabilir *Altın Kılıç'a sahip kişi ölürse, Golem aynı yerde tekrar canlanır. *Yönetici Golem'e yalnızca Altın Kılıç zarar verebilir. *Tüm oyuncular oyunun son 30 saniyesinde Altın Kılıç'a sahip olurlar. *Rakip takımdan daha fazla öldürme puanına sahip olan takım oyunu kazanmış sayılır. *Rakip takımdan birini öldürürseniz 1 öldürme puanı kazanırsınız. *Belirlenmiş öldürme puanına en çabuk ulaşan takım oyunu kazanır. *Verilen zaman içerisinde belirlenmiş olan öldürme puanına ulaşamayan takım oyunu kaybetmiş sayılır. *Siz öldükçe karşı takımın öldürme puanları artar. *Ölen karakterler yeniden doğum yerinde birkaç saniye sonra yeniden canlanırlar. Tüm karakterler sizin düşmanınız olacakar. *En fazla öldürme puanı alan karakter Rauntu kazanmış sayılır. *Verilen zaman içerisinde belirlenmiş olan öldürme puanına ulaşan oyuncu oyunu kazanmış sayılır. *Ölen karakterler birkaç saniye içinde yeniden doğum yerlerinden oyuna katılabilecekler. *Karakterler Mavi ve Kırmızı olarak ik gruba ayrılacaklar. *Her takımın en yüksek seviyedeki karakteri Başkan olarak sayılacaklar. *Takım arkadaşları Başkanlarını korurlar ve rakip Başkanı öldürmek zorundadırlar. *Zaman limiti dolduğunda sizin Başkanınızın enerjisi daha yüksek ise veya rakip Başkan öldüyse zafer sizin. *Başkan karakterler Başkan olduklarını belirten bir işaret ile savaşacaklar.
Oyun İşleyişi 1.Altın Golem'i öldürün ve Altın Kılıç'a sahip olun. *Saldıran rakibin saldırısını kırarken Altın Golem'e daha çok zarar verin. *Eğer karşı takım Altın Kılıç'a sahip olursa, Yönetici Golem'inizi koruyun ve rakiplerinizi öldürün. 2.Saldırı ve Savunma Altın Kılıç'a sahip takım arkadaşınızı korumalısınız ve O'na düşman Yönetici Golem'e giden yolu açmalısınız. *Altın Kılıç'a sahip olamayan takım diğer takımı öldürmeli yada Yönetici Golem'ini korumak durumundadır. *Dayanışma içinde olarak ve takım arkadaşlarınızı koruyarak daha fazla öldürme puanına sahip olun. *Takım oyunu önemlidir çünkü takım arkadaşınız ölürse karşı takım öldürme puanı kazanır. *Haritanın bazı bölgelerinde karakterlere HP ve YP veren malzemeler bulunur. *Oyunu kazanmak için Takım oyunu ve stratejik dayanışma en önemli noktalardır. *Kendi karakteriniz dışında tüm karakterler ile savaşmaya hemen başlayın. *Verilen zaman içerisinde belirlenmiş olan öldürme puanına ulaşan oyuncu oyunu kazanmış sayılır. *Eğer hiçbir oyuncu öldürme puan limitine ulaşamazsa, en fazla puana sahip olan kazanmş sayılacaktır. *Haritanın bazı bölgelerinde karakterlere HP ve YP veren malzemeler bulunur. 1.Savunma *Rakip takımın Başkanınızı öldürmesine izin vermeyin. 2. Saldırı *Rakibin savunmasını kırıp Başkanlarını öldürün. *Rakip Başkana saldırırken düşman takımın Başkan koruyucularını göz ardı etmeyin.

Ödül Sistemi

Rakion bir savaş macera oyunudur ama oyuncular aynı bir RYO'daki gibi tecrübe puanları ve altınlar kazanırlar. İstatistiklerini değiştirmek adına değişik malzemeler edinirler. Bu yükseltme sistemi yalnızca kendi başına oynayan ve kendini tekrarlayan oyuncular için değildir; daha fazla takım oyunu oynayanlar için tasarlanmıştır.

  • *HP (Hücre Puanı) : Oyun sırasında yaratık çağırma için gerekli olan puanlar.
  • Altın: Rakion'da kullanılan para birimi, bir anlamda Siber Para
  • Tcrb (Tecrübe) : Karakterinizi yükseltmek adına gerekli olan tecrübe
  • YTP (Yaratık Tecrübe Puanı) : Yaratık karakterini yükseltme adına tecrübe, eğer bir oyuncu 100 Tcrb kazanırsa, her karakter 1/3 oranında YTP kazanır.

Oyun sırasında hediyeler

Başlık İçerik Yönetim (Birey olarak aldıklarınız) İçerik Management (individual acquirement)
Saldırı Puanı Düşmana hasar ver Verdiğiniz hasarın %50'sini HP olarak kazanın
Oyuncu Yıkımı Düşman karakteri öldür HP içerisinde düşmanın enerjisinin %50'sini kazanın ve bir Tcrb puanı kazanın
Yaratık Yok Edilmesi Düşman'ın yaratığını öldür Yaratığın HP puanını kazanın
[Golem Savaşı Modu] Suikast Oyuncuyu Altın Kılıç ile öldürün 200 HP ve 1 Tcrb Kazanın.
[Golem Savaşı Modu] AltınGolem'i Öldür Verdiğim son hasar ile Altın Golem'i öldürdüm. Yaratığın belirli olarak verilmiş HP'sini ve 1 Tcrb puanı kazanın
[Golem Savaşı Modu] Görev Tamamlandı Kendi çağırdığım yaratık ile Yönetici Golem'i öldür Yaratığın belirli olarak verilmiş HP'sini ve 2 Tcrb puanı kazanın
Ölüm Round sırasında düşman tarafından öldürüldünüz HP'niz %10 oranında azalır
İyileşme Etrafta düşman olmamasından dolayı yarattığım yaratık hücre gücü ile yeniden canlandı Yaratığın yaratık çağırma kabiliyetinin (HP) %50'si

Golem Savaşı Oyun Sonuçları Mükafatları

Başlık İçerik Yönetim (Her takım arkadaşına eşit olarak dağıtılır)
Raunt Kazanması Rauntu kazan.
100 HP kazan
03 Tcrb kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 2~5)
15 Altın Kazan
06 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 6~9)
30 Altın Kazan
10 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 10~13)
50 Altın Kazan
11 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 14~17)
55 Altın Kazan
12 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 18~20)
60 Altın Kazan
Rakibin Yönetici Golem'ini öldürerek kazan Rakibin Yönetici Golemi'ne hasar vererek kazan 200 HP kazan
05 Tcrb kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 2~5)
25 Altın Kazan
08 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 6~9)
40 Altın Kazan
12 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 10~13)
60 Altın Kazan
13 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 14~17)
75 Altın Kazan
14 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 18~20)
80 Altın Kazan
Raunt Kaybedildi Oyunu kaybettiniz. 900 HP kazan
01 Tcrb kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 2~5)
5 Altın Kazan
02 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 6~9)
10 Altın Kazan
05 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 10~13)
22 Altın Kazan
06 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 14~17)
27 Altın Kazan
14 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 18~20)
27 Altın Kazan
Raunt Berabere   000 HP kazan
02 Tcrb kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 2~5)
07 Altın Kazan
03 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 6~9)
12 Altın Kazan
05 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 10~13)
25 Altın Kazan
06 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 14~17)
27 Altın Kazan
07 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 18~20)
30 Altın Kazan

Ölüm Oyunu Takım Oyunu Oyun Sonuçları Hediyeleri

Başlık İçerik Yönetim (Her takım arkadaşına eşit olarak dağıtılır)

Raunt Kazanması

Raunt Kazanması

 

100 HP kazan
03 Tcrb kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 2~5)
15 Altın Kazan
06 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 6~9)
30 Altın Kazan
10 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 10~13)
50 Altın Kazan
11 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 14~17)
55 Altın Kazan
12 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 18~20)
60 Altın Kazan
Raunt Kaybı Raunt Kaybı 900 HP kazan
00 Tcrb kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 2~5)
05 Altın Kazan
01 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 6~9)
10 Altın Kazan
02 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 10~13)
22 Altın Kazan
03 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 14~17)
25 Altın Kazan
03 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 18~20)
27 Altın Kazan
Raunt Berabere   000 HP kazan
01 Tcrb kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 2~5)
07 Altın Kazan
03 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 6~9)
12 Altın Kazan
05 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 10~13)
25 Altın Kazan
06 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 14~17)
27 Altın Kazan
06 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 18~20)
30 Altın Kazan

Tekli Ölüm Oyunu Oyun Sonuçları Ödülleri

Başlık İçerik Yönetim (Her takım arkadaşına eşit olarak dağıtılır)
1. (Birincilik) (yalnızca bir kişi oyunu kazanır. Raunt sırasındaki 1.liği kaydeder. *Öldürme puanları eşitse, o sayıya ilk ulaşan kazanır *2~5 oyunculu oyunlarda, yalnızca 1.seçilir. 2.lik yoktur. *Ölüm oyunlarında yalnızca 1~2 oyuncu ödüllendirilir. *Sonuç ekranında, Raunt sıralaması 1,2 birbirinden farklı olarak gösterilir. 300 HP kazan
04 Tcrb kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 2~5)
25 Altın Kazan
10 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 6~9)
50 Altın Kazan
20 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 10~13)
100 Altın Kazan
22Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 14~17)
130 Altın Kazan
24 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 18~20)
160 Altın Kazan
Rakibin Yönetici Golemi'ni öldürerek Raunt'u kazanın. 6 kişiden daha fazla olan oyunlarda 2.liği kazanma şansı vardır 100 HP kazan
00 Tcrb kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 2~5)
05 Altın Kazan
05 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 6~9)
25Altın Kazan
10 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 10~13)
50 Altın Kazan
11 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 14~17)
65 Altın Kazan
12 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 18~20)
80 Altın Kazan
Raunt Kaybı Raunt Kaybı 100 HP kazan
00Tcrb kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 2~5)
03 Altın Kazan
01 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 6~9)
10 Altın Kazan
02Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 10~13)
20 Altın Kazan
02 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 14~17)
22 Altın Kazan
02 Tcrb Kazan (Oyun içerisindeki oyuncu 18~20)
24 Altın Kazan

Oyun sonunda (Tüm Rauntlar sona erdiğinde) fazladan verilenler

Başlık İçerik Yönetim (Her takım arkadaşına eşit olarak dağıtılır)
[Golem Savaşı Modu] Bir Altın Golem'e en fazla hasar vermiş olan oyuncu, rakibin Altın Kılıcı'ını alır, ve Yönetici Golemi'ni yeni Raunt'a kadar alır. (sizin öldürme sayınız ve yaratıklarınızın öldürme sayısı kadar) *Toplam oyuncu sayısı 4'ten fazla olmalı
50 Altın Kazanın 05 Tcrb Kazanın
[Golem Savaşı Modu] İyi Oyuncu Bir Altın Golem'e en fazla hasar vermiş olan oyuncu, rakibin Altın Kılıcı'nı alır, ve Yönetici Golemi'ni yeni Raunt'a kadar alır. (sizin öldürme sayınız ve yaratıklarınızın öldürme sayısı kadar) *Toplam oyuncu sayısı 8'den fazla olmalıdır. 40 Altın Kazanın 03 Tcrb Kazanın
Oyuncu Öldüren Geçmiş Raunt'ta en fazla rakip öldüren (sizin ve yaratıklarınızın toplam puanı sayılır) *Minimum 20 25 Altın Kazanın 05 Tcrb Kazanın
Yaratık Öldüren Geçmiş Raunt'ta düşman yaratıklarını en çok öldüren oyuncu ve haritalarda standard sayıdaki yaratıkları (sizin ve yaratıklarınızın toplam puanı sayılır) *Minimum 30 25 Altın Kazanın

Ceza Politikası

  • Bekleme odası dışında oyun sürerken oyunu terk etmek
  • Ne kadar fazla seviyedeyseniz o kadar sorumluluk alırsınız
  • Kazandığınız Rauntlar kaybettiklerinizi aşarsa sorumluluğunuz artar. Ceza oranlarınız artacaktır.

Ceza Formülü

  • Ceza = Zeka(Kullanıcı'nın Seviyesi / 2 + Zeka(kazanılan Rauntlar-kaybedilen Rauntlar) * 5) )
  • Kazanılan ve kaybedilen Rauntlar eksi olarak eşitlenirse 0 kabul edilir
  • Ceza size eksi puan getirecekse (olmayan puanlarınızdan ceza puanı alınmaz)
Lütfen bekleyiniz...

X